Via Delicia - Omáčka Hovězí na rajčatech 140g

94 Kč / ks
Skladem

Kvalitní těstoviny si zaslouží poctivou omáčku z nejlepších surovin. V případě této se jedná více o boloňské ragú než o omáčku. Je to ingrediencemi nabušená perla s vysokým obsahem masa, (100% čisté a libové hovězí). Dále obsahuje loupaná rajčata aromatické odrůdy San Marzano, která vynikají množstvím dužniny. Používáme bílé víno, abychom podpořili harmonickou chuť omáčky - veškerý alkohol se zcela odpaří během vaření ještě před plněním do skleniček. Tato omáčka se hodí nejen na těstoviny, ale vyzkoušejte ji servírovat s bramborovou kaší, nebo s rýží - snadno vykouzlíte lehký oběd, nebo výbornou večeři.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Hmotnost: 140g

Složení: loupaná rajčata, hovězí maso, bílé víno, zelenina (mrkev, celer, cibule), rajčatový protlak, slunečnicový olej, sůl, cukr, kukuřičný škrob, koření

Tento výrobek neobsahuje lepek.

Masný výrobek, konzerva

Skladujte v suchu a temnu, v teplotách do 25°C, po otevření uchovávejte v chladu při 6°C a spotřebujte do 3 dnů.

Alergeny: celer

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Zábřeh

Bezchlebovu rodinnou konzervárnu najdete v Zábřehu. Jedná se o malou manufakturu, kterou tvoří 10 zaměstnanců. Založil ji Olin Bezchleba v roce 2011 po 18 letech působení v gastronomii a potravinářském průmyslu.

K založení vlastní značky Via Delicia ho přivedla inspirace francouzskými lokálními trhy, které poznal během svého působení ve Francii, a především nález staré knihy o zavařování z roku 1925. Její majitelka, zřejmě hospodyně ze statku, si do ní pečlivě zapisovala své poznatky a recepty.

Bohatost čerstvých surovin od pozdního jara do podzimu a zároveň omezené možnosti uchování potravin ji vedly k využívání tehdy moderní konzervace sterilování v zavařovacích sklenicích. Zásoby pak vydržely celou zimu až do jara. Zpracovávalo se vše ze zahrady, dvorku, rybníku i lesa.

Některé recepty jsme ponechali v původní podobě, jiné jsme mírně upravili a na dalších ještě pracujeme a dolaďujeme je.

Naše produkty vyrábíme z velké části ručně, ale mlýnek na maso s klikou nebo ruční struhadlo zeleniny už opravdu nějakou dobu nepoužíváme.

Naším cílem je pokračovat ve výrobě kvalitních delikates, které budou pocházet z místních surovin. Na složení výrobků si velmi zakládáme. Nenajdete v nich žádné konzervanty. No řekněte, když to šlo bez nich dříve, tak proč by to nešlo i dnes? Džemy obsahují pouze přírodní citrusový pektin.

Aby byly výrobky co nejvíce autentické, rozhodli jsme se pro tradiční patentní sklenice značky Weck. Některé tvary této značky se skutečně používaly už koncem 19. století.

Vyrábíme především z lokálních surovin

  • Na složení našich produktů nám velmi záleží.
  • Většina surovin pochází z České republiky.
  • Hlavním zdrojem planě rostoucích plodů je oblast Jeseníků, která je proslulá nejčistším vzduchem ve střední Evropě.
  • V tamních lesích rostou výborné borůvky a lesní brusinky.
  • remízcích na pastvinách sbíráme šípky, jeřabiny a špendlíky.
  • Zvěřina je česká, zčásti rovněž z jesenických hvozdů.
  • Pstruhy odebíráme z malých pstruháren v okolí Zábřehu a kapry ve známých rybníkářských lokalitách, na Třeboňsku a Pálavě.

 

Přesvědčte se sami a užijte si chuť Jeseníků.